Nytt år…

pixabay.comI april förra året så hade jag en av mina största livskriser som jag haft, och jag mådde ”skit” rent ut sagt. Förbannad, ledsen, kränkt och enormt stressad.  Samtidigt så kända jag mig lättad att jag tillslut tagit det beslutet som jag tagit.
Jag var hemma i 4 månader, var på läkarbesök, träffade psykolog, träffade min ombudsman, vilade och sov väldigt mycket. Jag faktiskt även ner en del i vikt, men det berodde nog mest på att jag inte hade så stor matlust. När sommaren kom så började jag må lite bättre, och jag tog tag i att fixa till min bil som varit stående i garaget en längre tid, och tog familj med på en bilresa efter inlandsvägen, norrut.

Under mitten av sommaren så fick jag ett erbjudande från ett  jobb som jag hade sökt tidigare. Så här i efterhand så borde jag nog inte gått in i den anställningen, inte för att det var något stort fel med den i sig, men satsningen var dömd att misslyckas redan från början. Men det skapade i alla fall ett avbrott i den situationen som jag befann mig i.

Så nu är jag tillbaka inom bemanning, som jag var för 5 år sedan. Det känns väl sådär, det är en evig press att jaga timmar, även om jag är garanti anställd, så är garantilönen inte speciellt mycket att hurra för. Den stora fördelen är att jag har en stor möjlighet att påverka mitt eget schema, och när jag lämnar jobbet så är jag hemma och kan släppa allting.

Jobbsökandet fortgår, jag har hittat en del som varit verkligen intressanta, men ingen lycka än så länge. Vad jag egentligen söker är efter något helt nytt, gärna relaterat till min erfarenhet, men kanske inte just bakom spisen där jag stått i 30 år nu.

Nytt år

Nu mår jag bättre, och jag tänkte att nu när det är nytt år, mindre stress osv så ska jag ta och börja jobba med vikten igen. Just nu är jag ledig en vecka, och det är ett perfekt tillfälla att kick-starta min lchf igen. Är skrivandets stund inne på tredje dagen och har gått ner mitt första kilo. Märker att jag kanske äter lite för lite salt just nu, men en halv tesked salt i lite vatten hjälper det, smakar urk dock.

Som jag skrivit om förut så kommer det att bli en utmaning när jag jobbar, då jag inte alltid har kontroll över vilken mat som erbjuds, och undvika kolhydrater kan vara svårt ibland. Jag har ingen direkt plan för det här, utan det verkar som om jag får ta det lite som det kommer. Kommer nog att försöka ha en backup i väska i någon form.